Genvejsmenu:
S - Indhold
1 - Forside
2 - Nyheder
3 - Oversigt
4 - Søg

Forside  >  Quiz  >  Skærmarbejde

Arbejder du ved skærmen?

Test dig selv – eller en kollega i, hvad du ved om skærmarbejde. Læs mere på www.grafiskbar.dk 

 

1. Hvad er en skærmarbejdsplads?
a) Et arbejde med computer og skærm
b) Et arbejde foran en tv-skærm
c) En afskærmet arbejdsplads 

2. Hvornår er der tale om skærmarbejde?
a) Når man arbejder mindst 1 time foran skærmen pr. arbejdsdag
b) Når man arbejder mindst 2 timer foran skærmen pr. arbejdsdag
c) Når man arbejder mindst 5 timer foran skærmen pr. arbejdsdag 

3) Hvem tilrettelægger skærmarbejdet?
a) Arbejdsgiveren
b) Sikkerhedsorganisationen
c) Medarbejderen

4. Hvor mange procent arbejdede med computer i ¾ af arbejdsdagen for 20 år siden?
a) 1 procent
b) 10 procent
c) 4 procent

5. Hvad var tallet i slutningen af 1990’erne?
a) 10 procent
b) 20 procent
c) 100 procent 

6. Hvor mange resultater får man, når man skriver Skærmarbejde i søgefeltet på www.grafiskbar.dk?
a) 77
b) 107
c) 57

7. Hvad hedder Grafisk BARs publikation om skærmarbejde?
a) Homo Kalorius
b) Homo Kontorius
c) Homo Graficus

8. Hvor på www.grafiskbar.dk finder man oplysninger om skærmarbejde?
a) Under Ergonomi
b) Under Støj
c) Under Maskinbeskyttelse

9. Hvilken frekvens for opdatering skal skærmen mindst have for at give et klart og roligt billede?
a) 80
b) 85
c) 90

10. I hvilken afstand aflæser brugeren normalt skærmen?
a) 15-30 cm.
b) 35-45 cm.
c) 50-70 cm.

Svarene står nederst på siden.

Resultat:
40-50 point:

Tillykke! Du ved en masse om sundt og sikkert arbejde ved skærmen.

20-35 point:
Ikke så dårligt endda. Men der er plads til at vide mere.

0-15 point:
Hovsa, du må hellere til at læse mere om skærmarbejde i Magasinet Grafisk BAR nr. 15 eller på www.grafiskbar.dk 

 

Hvert rigtigt svar giver fem point. 1:a, 2:b, 3:a, 4:c, 5:b; 6:a, 7:b, 8:a, 9:b, 10:c

 

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR

  • UV-vejledning

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Om graviditet og arbejde

    Klik på billedet for at se hele pjecen
  • Magasinet Grafisk BAR

  • Pjece om kontorarbejde

    Klik på billedet for at se hele pjecen
  • Indkøb af maskiner

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR

    Klik på billedet for at se magasinet
  • Magasinet Grafisk BAR

  • Gør det færdigt!

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Om maskinbeskyttelse

    Klik på billedet for at se hele pjecen i pdf-format.
  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Kompetenceudvikling

  • Tekniske hjælpemidler

    Klik på billedet for at se hele pjecen
  • Faresymboler - pjece

  • Læs mere om støj

    Kik på billedet for at se hele pjecen
  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Arbejdsmiljødrøftelse

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Grafisk BARs publikationer

    Klik på billedet for at se hele pjecen
  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Pjece om ventilation

    Klik på billedet for at se hele pjecen
  • Faresymboler - plakat

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Læs mere om MAL-Koder

    Klik på billedet for at se hele pjecen
  • Grafisk BAR APV

  • Skrivebordets rovdyr

    Klik på billedet for at se hele pjecen
  • Magasinet Grafisk BAR

    Klik på billedet for at se magasinet
  • Magasinet Grafisk BAR

  • Har du ryggen fri?

    Klik på billedet for at se hele pjecen
  • Om maskinbeskyttelse

    Klik på billedet for at se hele pjecen i pdf format
  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR