Genvejsmenu:
S - Indhold
1 - Forside
2 - Nyheder
3 - Oversigt
4 - Søg

Forside  >  Quiz  >  Mobning

Mobning

Jo mere I ved om mobning, des bedre er I til at forebygge og håndtere det. 


Find hjælp på http://www.grafiskbar.dk/emner/psykisk-arbejdsmiljoe/mobning/ 

 

1. Hvor mange mobbes en gang i mellem på jobbet?
a) 1,6 % ud af den arbejdende befolkning
b) 6,7 % ud af den arbejdende befolkning
c) 15 % ud af den arbejdende befolkning

2. Hvad er mobning?
a) Når man regelmæssigt og gentagne gange på grov vis udsættes for sårende eller nedværdigende handlinger, som man ikke føler sig i stand til at forsvare sig imod.
b) Når man bliver drillet eller skældt ud uden grund også blot en enkelt gang.
c) Det samme som drilleri.

3. Hvad er konfliktmobning?
a) Det er, når der eksisterer en uforløst konflikt på arbejdspladsen.
b) Det er, når der opstår en konflikt.
c) Det er, når mobning opstår uden grund.

4. Hvad er rovmobning?
a) Det er mobning blandt rovdyr.
b) Det er når man stjæler fra ham, man mobber.
c) Det er, når mobning opstår uden grund.

5. Er man selv skyld i at blive mobbet?
a) Ja, altid
b) Nej, som regel ikke
c) Ja, men kun, hvis man ikke gør, hvad der bliver sagt.

6. Hvem har medansvar for at forebygge og håndtere mobning på jobbet?
a) Ledelsen
b) Arbejdsmiljøorganisationen
c) Alle i virksomheden – både ledelsen, arbejdsmiljøorganisationen og medarbejderne.

7. Hvem mobber mest?
a) Kollegerne
b) Ledelsen
c) Lige meget kolleger og ledelse

8. Hvilke typer ender med at blive mobbere?
a) De intrigante
b) Ingen bestemt type
c) De indadvendte

9. Hvilket køn er mest udsat for mobning?
a) Kvinder
b) Mænd
c) Begge køn lige meget

10. Spiller et dårligt, psykisk arbejdsmiljø ind på hyppigheden af mobning på jobbet?
a) Nej
b) Ja
c) Ved ikke

Svarene står nederst på siden. 

 

Resultat:

40-50 point:
Tillykke! Du ved meget om mobning.

20-35 point:
Ikke så dårligt endda. Men der er plads til at vide mere. Læs eksempelvis artiklen Fri os for mobning i dette nummer, anti-mobbehåndbogen på www.grafiskbar.dk eller følgende hjemmesider www.mobning.info og www.mobning.arbejdsmiljoviden.dk

0-15 point:
Hovsa, du må hellere læse om mobning på www.grafiskbar.dk eller følgende hjemmesider www.mobning.info og www.mobning.arbejdsmiljoviden.dk

 

Hvert rigtigt svar giver fem point. 1:b, 2:a, 3:a, 4:c, 5:b; 6:c, 7:a, 8:b, 9:c, 10:a 

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Faresymboler - plakat

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Om maskinbeskyttelse

    Klik på billedet for at se hele pjecen i pdf format
  • UV-vejledning

  • Kompetenceudvikling

  • Faresymboler - pjece

  • Gør det færdigt!

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Grafisk BAR APV

  • Tekniske hjælpemidler

    Klik på billedet for at se hele pjecen
  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Indkøb af maskiner

  • Pjece om kontorarbejde

    Klik på billedet for at se hele pjecen
  • Magasinet Grafisk BAR

  • Læs mere om støj

    Kik på billedet for at se hele pjecen
  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR

    Klik på billedet for at se magasinet
  • Magasinet Grafisk BAR

  • Grafisk BARs publikationer

    Klik på billedet for at se hele pjecen
  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Læs mere om MAL-Koder

    Klik på billedet for at se hele pjecen
  • Pjece om ventilation

    Klik på billedet for at se hele pjecen
  • Arbejdsmiljødrøftelse

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Om graviditet og arbejde

    Klik på billedet for at se hele pjecen
  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Har du ryggen fri?

    Klik på billedet for at se hele pjecen
  • Magasinet Grafisk BAR

    Klik på billedet for at se magasinet
  • Magasinet Grafisk BAR

  • Skrivebordets rovdyr

    Klik på billedet for at se hele pjecen
  • Om maskinbeskyttelse

    Klik på billedet for at se hele pjecen i pdf-format.