Genvejsmenu:
S - Indhold
1 - Forside
2 - Nyheder
3 - Oversigt
4 - Søg

Forside  >  Quiz  >  CLP

Test din viden om CLP?

Test dig selv – eller en kollega i din eller jeres viden om CLP - de nye faresymboler.

1. Hvad står CLP for?

a) Cost, Label and Production

b) Classification, Labelling and Packaging

c) Come Lets Pack

 

2. Hvorfor ændres på faresymbolerne?

a) På grund af ny EU-lovgivning

b) På grund af ny dansk lov

c) Fordi det lyder mere internationalt

 

3. Hvornår skal stoffer og produkter være klassificeret og mærket efter CLP?

a) Juni 2012

b) Juni 2014

c) Juni 2017

 

4. Hvor mange nye farepiktogrammer kommer der?

a) 9

b) 7

c) 11

 

5. Hvor mange ”gamle” faresymboler er der?

a) 9

b) 7

c) 5

 

6. Hvilke farver har de nye farepiktogrammer?

a) Blå/Sort med orange kant

b) Hvid/Sort med rød kant

c) Gul/Sort med grøn kant

 

7. Hvilket nyt farepiktogram er der kommet inden for fysisk fare?

a) Gasser under tryk

b) Eksplosiv   

c) Brandnærende

 

8) Hvilket nyt farepiktogram er der kommet inden for sundhedsfare?

a) Akut giftighed

b) Kroniske sundhedsskader

c) Sundhedsskadelig

 

9) Hvilket ord udtrykker mest agtpågivenhed på fareetiketten?

a) Fare

b) Advarsel

c) Fare og Advarsel udtrykker det samme

 

10. Hvad har Grafisk BAR netop udgivet om CLP?

a) En video

b) En sang

c) En pjece

 

Svarene står nederst på siden.

 
Resultat:

40-50 point:
Tillykke! Du kender CLP rigtigt godt.

20-35 point:
Ikke så dårligt endda. Men der er plads til at kende det bedre. Læs mere om CLP i Grafisk BARs pjece og plakat på www.grafiskbar.dk under Publikationer/Kemi/Faresymboler Plakat og Faresymboler Pjece, eller i Magasinet Grafisk BAR Marts 2010.

0-15 point:
Hovsa, du må hellere læse om CLP på www.grafiskbar.dk, i Magasinet Grafisk BAR Marts 2010.

Hvert rigtigt svar giver fem point.

1:b, 2:a, 3:c, 4:a, 5:b; 6:b, 7:a; 8:b, 9:a, 10:c

Seneste nyt:

Nyt nummer af Magasinet Grafisk BAR

MAGASINET OM ARBEJDSMILJØ I DEN GRAFISKE BRANCHE

læs mere

Nyt nummer af Magasinet Grafisk BAR

At skabe et godt arbejdsmiljø handler ikke kun om gode fysioterapiordninger og andre lignende tilbud

læs mere

Nyt nummer af Magasinet Grafisk BAR

I dette nummer kan du læse om digital print, om arbejdsmiljø på en avis i Nordtyskland og om...

læs mere

Få mere viden om håndtering af kemiske stoffer

Viden om kemiske stoffers farlighed har stor betydning for, at virksomheder og myndigheder kan...

læs mere

Fire pjecer om AMO

Grafisk BAR har udarbejdet fire pjecer om AMO, ”Er I godt på vej med jeres arbejdsmiljøarbejde”,...

læs mere
  • Om graviditet og arbejde

    Klik på billedet for at se hele pjecen
  • Tekniske hjælpemidler

    Klik på billedet for at se hele pjecen
  • Magasinet Grafisk BAR

  • Læs mere om MAL-Koder

    Klik på billedet for at se hele pjecen
  • Indkøb af maskiner

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR

    Klik på billedet for at se magasinet
  • Pjece om ventilation

    Klik på billedet for at se hele pjecen
  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Grafisk BAR APV

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Pjece om kontorarbejde

    Klik på billedet for at se hele pjecen
  • Grafisk BARs publikationer

    Klik på billedet for at se hele pjecen
  • Magasinet Grafisk BAR

  • UV-vejledning

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Faresymboler - plakat

  • Arbejdsmiljødrøftelse

  • Gør det færdigt!

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Om maskinbeskyttelse

    Klik på billedet for at se hele pjecen i pdf-format.
  • Magasinet Grafisk BAR

  • Kompetenceudvikling

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Magasinet Grafisk BAR

  • Læs mere om støj

    Kik på billedet for at se hele pjecen
  • Magasinet Grafisk BAR

  • Faresymboler - pjece

  • Magasinet Grafisk BAR

    Klik på billedet for at se magasinet
  • Skrivebordets rovdyr

    Klik på billedet for at se hele pjecen
  • Om maskinbeskyttelse

    Klik på billedet for at se hele pjecen i pdf format
  • Magasinet Grafisk BAR

  • Har du ryggen fri?

    Klik på billedet for at se hele pjecen